Home Landelijke radio NL Pop en Awards op Radio 3FM

NL Pop en Awards op Radio 3FM

Radio 3FM staat komend weekend geheel in het teken van de Nederlandse popmuziek. Zondag worden tussen 14:00 uur en 18:00 uur de 3FM Awards uitgereikt. De radioprijzen voor de Nederlandse popmuziek worden dit jaar overhandigd door Arjan Erkel, Javier Guzman, Michiel Huisman, Bridget Maasland en Thijs Römer. Zij zullen tijdens een live-uitzending vanuit Panama in Amsterdam de Awards overhandigen aan de winnaars in de categorieën Beste Band, Beste Artiest Man, Beste Artiest Vrouw, Beste Nieuwkomer, Beste Single, Beste Album en Beste Live Act.

Het publiek kon tot vandaag via de website van de publieke popzender stemmen op de vijf genomineerden van elke categorie. Eén 3FM Award wordt uitgereikt in de ere-categorie ‘De schaal van Rigter’, genoemd naar de vorig jaar overleden DJ en presentator Wim Rigter. Deze onderscheiding is voor de meest gedraaide single op 3FM.

Het 3FM Weekend NL Pop begint morgen al om 06:00 uur ’s ochtends. Vanaf dat moment is op 3FM uitsluitend Nederlandse popmuziek te horen tot zondagavond. Bløf, Kane, De Dijk, Anouk, Tiësto, Within Temptation maar ook nieuwkomers als The Sheer, Voicst en Wealthy Beggar zijn te horen.

Op vrijdagavond van 22:00 tot 01:00 uur komt 3voor12 XL (VPRO) met een special over de Nederlandse Hip Hop-scène. Op zaterdag van 10:00 tot 19:00 uur zendt 3FM de NL top 100 uit, met de beste 100 Nederlandse singles, gekozen door de 3FM luisteraars.