Home Landelijke radio ‘Consortium wil moederbedrijf Arrow, RadioNL en Waterstad FM overnemen’

‘Consortium wil moederbedrijf Arrow, RadioNL en Waterstad FM overnemen’


Een noordelijke consortium heeft een bod van 50 miljoen euro uitgebracht op de NDC Mediagroep. Onder andere RadioNL, Waterstad FM en Arrow Classic Rock Noord zijn onderdeel van die groep. Net als het Dagblad van het Noorden, dat het nieuws vandaag meldt. NDC Mediagroep zou een schuld van 180 miljoen euro hebben bij de ING Bank.

Het consortium bestaat uit Boom Pers in Meppel, een stichting die is voortgekomen uit de Friesland Bank, stichting Je Maintiendrai en mogelijk ook nog de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij. In een brief aan de ING ondersteunen de drie noordelijke Commissarissen van de Koningin (Friesland, Groningen en Drenthe) de verkoop. De ING wil alle geïnteresseerden een kans geven en negeert de oproep van de Commissarissen.

De drie Commissarissen van de Koningin vrezen een overname door Wegener of De Telegraaf. Zij vrezen dat dit scenario tot een 'journalistieke verschraling' zal leiden. Het maatschappelijk belang is er volgens het drietal het meest mee gediend als beide dagbladen in vertrouwde handen blijven.

Vorig artikelNijmeegse vierdaagse van start met veel evenementenradio
Volgend artikelRTV Utrecht moet 700.000 euro bezuinigen