Home Landelijke radio Hoorspel van de Wereldomroep in het vliegtuig te horen

Hoorspel van de Wereldomroep in het vliegtuig te horen

Het hoorspel ‘De randen van de Nachtwacht’ van Radio Nederland Wereldomroep zijn in september op KLM-vluchten te beluisteren. KLM programmeert het hoorspel in het Nederlands, Engels en Spaans aan boord van de ‘Boeing 777’ en ‘Airbus A330’. Het driedelige hoorspel is door de Wereldomroep in zes talen geproduceerd en in mei wereldwijd uitgezonden.

De KLM-toestellen vliegen intercontinentale routes en hebben een interactief entertainment systeem, waarbij passagiers zelf kunnen kiezen waar zij naar kijken en luisteren.

Het hoorspel speelt zich af in de moderne tijd. Centraal staat een spannende wereldwijde zoektocht naar een verdwenen afgesneden deel van Rembrandt’s beroemdste werk ‘de Nachtwacht’. Bij de verhuizing van de Kloveniersdoelen naar het paleis op de Dam (in 1715) bleek ‘de Nachtwacht’ te groot en werden twee repen afgesneden. In het hoorspel worden luisteraars ook via flashbacks meegenomen naar scènes uit het leven van de meesterschilder in de Gouden Eeuw.

Aan de Nederlandse versie van het hoorspel verleenden onder andere Thera van Homeyer, Rob van de Meeberg en Arnold Gelderman hun medewerking. Thijs Römer speelt de hoofdfiguur Rogier. De Nederlandse versie is uitgezonden via de Wereldomroep, de KRO en verschillende regionale en lokale omroepen.