Home Landelijke radio Nieuwe studio voor Omroep Max

Nieuwe studio voor Omroep Max

De radiostudio van Omroep Max heeft een verbouwing ondergaan. De vernieuwde ruimte is nu zowel geschikt voor radio als televisie. In de studionworden radioprogramma’s opgenomen en voice-overs voor de televisieprogramma’s van MAX. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door Basement Electric.

De oude studioruimte was niet meer geschikt in verband met geluidsoverlast van andere redacties. Een nieuwe kantoorruimte in het pand van MAX op het Mediapark in Hilversum is daarom akoestisch geschikt gemaakt voor opnames. In de studio kunnen de programmamakers gasten ontvangen, radioprogramma’s opnemen en voice-overen. Voor de spreekcel is een nieuw meubel gemaakt en is extra apparatuur geïnstalleerd. Aan het nieuwe meubel kunnen drie mensen plaatsnemen: twee presentatoren en 1 gast.

De oude studio is voor het grootste gedeelte hergebruikt en alleen aangevuld waar nodig. Alles bij elkaar heeft MAX nu de volgende apparatuur tot zijn beschikking: een Dateq regeltafel, Røde microfoons, Symetrix voiceprocessors, Digidesign Pro Tools, Dalet radioautomatisering en Tascam CD spelers. Het verbouwen duurde minder dan zes weken.