Home Landelijke radio Nieuwe stations kunnen zich voor 10 juni aanmelden voor kavel A7 en...

Nieuwe stations kunnen zich voor 10 juni aanmelden voor kavel A7 en A8

Geïnteresseerde partijen voor de twee overgebleven FM-frequenties kunnen hun aanvraag tot 10 juni 2011 indienen bij het Agentschap Telecom. Dat maakte Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie vandaag bekend.

Het gaat om kavel A7 (voormalig Arrow Classic Rock, Caz! en Yorin FM) en kavel A8 (voormalig Arrow Jazz FM). Kavel A7 is, zoals het straks wordt verdeeld, wel wat gewijzigd ten opzichte van het oude kavel. De vergunningen worden in augustus verleend.

Met de komst van nieuwe radiostations wordt het huidige radiolandschap uitgebreid met een station voor klassieke en/of jazz muziek en een station dat zelf mag bepalen in welke vorm zij radio gaat maken. Eerder werd al bekend gemaakt dat de in 2003 verdeelde kavels een verlenging krijgen tot 2017. Voor kavel A7 moet 21,9 miljoen betaald worden.

Met de verlenging van bestaande en de ruimte voor nieuwe radiostations kan ook de ontwikkeling van digitale radio een impuls krijgen. Digitale radio is kwalitatief beter, biedt ruimte voor meer radiostations en mogelijkheden om diensten toe te voegen. Digitale radio moet in 2015 in 80 procent van Nederland zijn te ontvangen. Investeren in digitale radio was een voorwaarde voor het verlengen van de FM-vergunningen.