Home Landelijke radio Nieuwe programmering Radio 4 per 6 september

Nieuwe programmering Radio 4 per 6 september

Radio4 gaat op maandag 6 september van start met een nieuwe programmering, vaste presentatoren en een nieuwe vormgeving. Overdag en ’s avonds zal de muziek voornamelijk bestaan uit klassieke muziek en na 22.30 uur is er jazz, wereldmuziek en cross-over te beluisteren.

‘Radio4 Klassiek’ brengt in de ochtend- en avondspits muziekactualiteiten, het laatste nieuws en verkeersinformatie. Tussen 9 en 12 uur drie uur lang klassiekers, gevolgd door een uur lang nieuwe Cd´s. Rond 13 uur het middagconcert uit binnen- of buitenland. Na de spits om 18 uur is het tijd voor muziek aan tafel, gevolgd door een half uur aandacht voor de componist van de week en het avondconcert. Ook in het weekend zijn er diverse programma’s, zoals de bekende Nederlander met eigen muziekkeuze, de ZaterdagMatinee rechtstreeks, opera, de zondagconcerten, Diskotabel, muziek uit musical en operette.

Na 22.30 maakt klassieke muziek plaats voor muziek uit andere stijlen. Zoals wereldmuziek, licht geïmproviseerde muziek en cross-over tussen verschillende stijlen. Na middernacht is er in ‘Radio4latenight’ voornamlijk jazzmuziek.