Home Landelijke radio AVRO neemt afscheid van directie

AVRO neemt afscheid van directie

Het Bestuur van de AVRO heeft besloten de samenwerking met haar beide directeuren, Frans Maréchal en Ad ‘s-Gravesande, te beëindigen. In een verklaring zegt AVRO-voorzitter Martijn Sanders dat het bestuur van de AVRO dit betreurt, maar dat het besluit onvermijdelijk is.

Martijn Sanders: “De AVRO is de afgelopen jaren geleid door zakelijk directeur Frans Maréchal en programmadirecteur Ad ‘s-Gravesande. Beide directieleden hebben, ieder op hun eigen terrein, veel waardevols voor de AVRO tot stand gebracht. Het ontbrak hen echter aan een eenduidige visie op het te voeren beleid en op de wijze waarop leiding dient te worden gegeven aan een organisatie als de AVRO.”

Frans Maréchal werkt sinds 1985 bij de AVRO. Ad ‘s-Gravesande trad in 1999 als programmadirecteur in dienst bij de omroep. In de komende maanden zal een directeur ad-interim leiding geven aan de AVRO. Een wervingsprocedure voor een nieuwe directie wordt binnenkort opgestart.

“Juist in een periode waarin zo veel van de AVRO wordt verwacht en waarin de AVRO zich optimaal wil positioneren in het media-bestel, is het van belang dat we een krachtige omroeporganisatie zijn en blijven, die aansprekende programma’s en informatie biedt voor kijkers, luisteraars en lezers,” aldus AVRO-voorzitter Sanders.