Home Regionale radio Nieuwe programmering op Radio West

Nieuwe programmering op Radio West

Omroep West

Radio West vernieuwt vanaf 2 april de programmering. Daarmee wil de regionale zender zich nog meer profileren als dé zender in de regio die aandacht heeft voor het publiek, luistert naar de wensen van dat publiek en het publiek een stem geeft. Daarnaast zijn de veranderingen in de programmering ook het resultaat van de bezuinigingen waarmee de regionale omroep dit jaar te maken heeft.

De grootste verandering is dat het programma ‘Debby en haar Mannen’ verdwijnt. Presentatrice Debby Roukens heeft nu nog iedere dag een andere bekende man naast zich zitten. Dit programma wordt al ruim vijf jaar gelijktijdig op Radio West én TV West uitgezonden. “Een formule waarmee Omroep West trendsetter was, maar die uiteindelijk meer voor televisie dan voor radio geschikt bleek”, zegt hoofdredacteur Renzo Veenstra. Om de radioluisteraar beter te bedienen richt Radio West zich met de nieuwe programmering meer op de kerntaken: nieuws, informatie en muziek. “West moet weer overal aan kunnen staan. Tijdens het werk, in de keuken, in de auto, daar waar mensen op de hoogte willen zijn zonder al teveel gepraat tussendoor.”

Debby Roukens blijft wel gewoon te horen op Radio West, maar dan op een ander tijdstip. De programmering wordt doordeweeks zo:

06:00 uur: Michiel Steenwinkel
09:00 uur: Patrick van Houten
12:00 uur: Debby Roukens
14:00 uur: verzoekplaten
16:00 uur: Tjeerd Spoor
19:00 uur: start avondprogrammering

Op maandagavond presenteert Rudo Slappendel het zakelijke programma WestBusiness Radio en op vrijdagavond staan de live muziekoptredens in Parkroad Café centraal. Op de andere avonden zal non-stop muziek te horen zijn.

Het weekend blijft grotendeels hetzelfde klinken, alleen het programma ‘Ik Hou van Holland’ op zaterdagmiddag zal komen te vervallen.

De veranderingen zijn onder meer ingegeven door de bezuiniging die West moest doorvoeren. “Wij hebben dit jaar structureel bijna tien procent van onze subsidie moeten inleveren, wat zijn weerklank vindt in de programmering,” zegt directeur Gerard Milo.