Home Landelijke radio NPO Radio 1 Nieuwe presentatoren voor NOS Radio 1 Journaal op zaterdag

Nieuwe presentatoren voor NOS Radio 1 Journaal op zaterdag

Amber Brantsen

Amber Brantsen en Biem Buijs zullen afwisselend het ‘NOS Radio 1 Journaal’ op zaterdag gaan presenteren. Dat heeft Brantsen zojuist zelf bekend gemaakt. De twee volgen Winfried Baijens op, die lange tijd op zaterdagochtend te horen was tussen 07:00 en 08:30 uur. Doordeweeks blijft Jurgen van den Berg de host van het nieuwsprogramma.

Amber Brantsen is vooral bekend als presentatrice van het NOS Journaal op tv. Ze combineerde haar tv-werkzaamheden echter altijd met nieuwslezen op de radio; zo is ze ook begonnen bij de NOS. Ze was zelfs een tijd lang te horen in het ‘Radio 1 Journaal’ als de vaste nieuwslezer. Brantsen ruilt nu het radionieuwslezen in voor het presenteren op NPO Radio 1. Ze start op 16 februari. Daarnaast blijft ze gewoon op tv te zien.

“Ik krijg een vrije rol, waarin ik gesprekken zal voeren met verslaggevers, correspondenten en andere deskundigen. Iedereen met een goed verhaal eigenlijk! Dat betekent dat ik meer dan ooit mijn journalistieke nieuwsgierigheid de vrije loop kan laten. Heerlijk!”, aldus de presentatrice.

Biem Buijs is nieuwslezer van NOS op 3 op 3FM en FunX. Daarnaast presenteerde hij een paar maanden NOS op 3 en het NOS Journaal op tv. De afgelopen tijd was hij soms te horen als invaller bij het ‘NOS Radio 1 Journaal’.

Foto: Stefan Heijdendael | NOS