Home Landelijke radio Nieuw mediaprogramma: Antenne 2

Nieuw mediaprogramma: Antenne 2

De oud 3FM-dj Razende Roeland lijkt te zijn uitgeraasd. Hij verhuist naar de familiezender Radio 2 waar hij op de zondagmiddag, tussen 16.00 en 18.00 uur onder zijn echte naam Roeland van Zeijst het mediaprogramma Antenne 2 gaat presenteren.

Het programma, dat hij maakt voor de AVRO, kent vaste rubrieken, zoals de Schaamplaat, waarin een plaatje van een niet zingende Bekende Nederlander die het nodig vond om ook eens als zanger(es) op te treden, centraal staat, Stemgeheim, een portret van een Onbekende Nederlander met een Bekende Stem, en Wie bel ik?, een telefoonspelletje waarin de luisteraars moeten raden wie er aan de telefoon is en met wie nadien gesproken wordt.

Het eerste deel van deze rubriek wordt vlak voor het verstrijken van het eerste uur uitgezonden als een soort cliffhanger voor het tweede uur. ,,Oftewel een smerige marketingtruc om de luisteraars over het nieuws heen te tillen,” aldus Van Zeijst.

In de eerste aflevering staan de nieuwe aanwinsten op tv centraal. ,,Zoals Heartbeat, het nieuwe paradepaardje van de AVRO, maar ook het spraakmakende SBS 6-programma Stem van Nederland. ,,Dat programma houdt een peilinkje op internet en laat over de uitslag een hard persbericht uitgaan. Ik vind het eerlijk gezegd wat kort door de bocht. Kijk, wij vinden de mening van de luisteraar ook belangrijk, maar als er iemand opbelt over de hakkelende Philip Freriks, ga ik niet meteen roepen dat 27 procent van Nederland Freriks een slechte nieuwslezer vindt” aldus Van Zeijst.