Home Landelijke radio Niet alleen toppers naar ‘Hey DJ’

Niet alleen toppers naar ‘Hey DJ’

Ongeveer 40 mensen gaan morgen strijden om door te mogen naar het dj-summercamp van BNN. Onder de naam ‘Hey DJ’ mogen acht mensen aan de opleiding meedoen. Een van hen kan uiteindelijk een programma op Radio 3FM winnen. Volgens directeur radio Dave Kentie van BNN zijn niet alleen maar de beste dj’s uit de 150 inzenders gekozen. “We hebben geen mensen geselecteerd die niet om aan te horen waren, maar wel mensen waarvan we denken: die zet het heel erg aan! Die klinken dus echt heel erg overdreven. Dat is voor het programma wel leuk natuurlijk.”

Morgen worden er vier ‘hits’ door een jury uitgekozen, zij mogen meteen door. Daarnaast moeten acht mensen nog strijden om de overige vier plekken. De luisteraars van 3FM mogen gaan bepalen wie dat zullen worden. “Deze acht mogen een week lang een aantal keren een plaat aankondigen in de dagprogrammering van 3FM. Verder krijgen ze nog een week de tijd om zichzelf op eigen wijze in de kijker te spelen.” De strijd zal zich vooral op de radio afspelen. “Morgen zijn er al flitsen te horen van de selectiedag in het 3FM-programma SP@M. Daarnaast zullen de twaalf ook vooral op de radio te horen zijn”, aldus Kentie.

Vanaf 26 juli tot en met begin augustus komt het programma ook op televisie. Ruud de Wild zal dit programma presenteren. “Dit programma zal te vergelijken zijn met ‘Jamie Oliver’s kitchen’. Dat is een Engelse topkok die een aantal mensen leert koken. De acht dj’s krijgen dus een opleiding, en dat filmen we. Verder zal het kamp natuurlijk gefilmd worden. Dit kamp zal ergens achteraf op de Veluwe worden neergezet. Dat zal dus ook leuke televisie opleveren. Daarnaast komen ook enkele radio-dj’s over hun ervaringen vertellen”, zo zegt Kentie.

Welk programma de dj kan winnen is niet bekend. “Het is niet een bestaand programma. Maar het hangt af van de kwaliteit van de dj. Waarschijnlijk zal het in de nacht zijn of zondagochtend vroeg.”