Home Landelijke radio Niek van der Bruggen over burn-out: “Ik verloor m’n creativiteit”

Niek van der Bruggen over burn-out: “Ik verloor m’n creativiteit”

Niek van der Bruggen merkte dat hij vorig jaar zijn creativiteit steeds meer verloor. De Qmusic-dj was de afgelopen maanden uit de running vanwege een burn-out. “Ik ben vijftien jaar lang zo als een raket gegaan. Op een gegeven moment merk je gewoon dat je lichaam moe wordt en dat je niet meer zo creatief bent”, aldus Van der Bruggen in een interview met RTL Boulevard.

Van der Bruggen besloot zelf om de stekker er tijdelijk uit te trekken. “Ik moest mezelf weer opladen om nog heel lang bij Qmusic een leuke middagshow te kunnen maken.” De Qmusic-dj herstelde van zijn burn-out door veel naar buiten te gaan. “Wat voor mij werkte, was kappen met alcohol en vooral veel gaan sporten. Heel veel sporten. Ook veel praten met mensen hielp. Ik heb een hele lieve vriendin die mij heel veel gesteund heeft”, zei Van der Bruggen, verwijzend naar zijn vriendin Froukje de Both.

Van der Bruggen is de laatste weken weer af en toe op Qmusic te horen. Nog niet in de middag, maar vooral op invalsbasis. Wanneer Van der Bruggen weer definitief de middagshow op zich gaat nemen, is nog onduidelijk.

Foto: RVDA