Home Landelijke radio Negen partijen voor twee commerciële FM-frequenties

Negen partijen voor twee commerciële FM-frequenties

Negen partijen hebben een bod gedaan op twee van de drie nog beschikbare commerciële radiofrequenties. Dat meldt Agentschap Telecom. De aanvraagprocedure voor de radiofrequenties is gisteren gesloten.

Van 24 april tot en met 22 mei konden geïnteresseerden bieden op een landelijke FM zender (kavel A7), een regionale zender met dekking rond Kaatsheuvel in Noord-Brabant (Kavel B38) en een middengolfzender met bereik in Noord-Limburg (Kavel C08). De vergunningen hebben een looptijd tot en met 31 augustus 2017 en de programma's moeten ook digitaal via de ether worden aangeboden.

Van de aanvragen hebben er zeven betrekking op kavel A7 en drie op kavel B38. Voor kavel C08 is geen aanvraag ingediend. Agentschap Telecom gaat nu de aanvragen toetsen aan de voorwaarden in de veilingregeling. Het Commissariaat van de Media toetst of de aanvragers voldoen aan de Mediawet. Het streven is de vergunningen begin juli 2013 te verlenen.

Welke partijen hebben geboden is niet bekendgemaakt. In juli wordt wel duidelijk welke partijen de veiling hebben gewonnen. Tot nu toe is alleen bekend dat een bedrijf uit Soest investeerders zocht om te bieden op het landelijke kavel A7. Of er ook een bod uitgebracht is, is onbekend. Op Facebook geeft Pinguin Radio aan een bod te hebben gedaan, van 1 euro.

Er zijn geruchten dat uitgever Sanoma, ook eigenaar van tv-zender SBS, interesse had in kavel A7. Maar dat wil het bedrijf niet bevestigen. "We hebben contact gehad met de betreffende afdeling, maar we kunnen hier helaas geen uitspraken over doen", laat een woordvoerderster weten aan RadioFreak.nl.

Eerder gaf radio-ondernemer Ruud Poeze ook al aan te willen bieden om een sportzender te starten op het kavel. Of hij daadwerkelijk geboden heeft, wil hij niet zeggen.