Home Landelijke radio NCRV verliest 100.000 leden in 5 jaar

NCRV verliest 100.000 leden in 5 jaar

De NCRV heeft in de afgelopen vijf jaar 100.000 gidsleden verloren. Dat zei de geschorste marketingmanager van de NCRV, A. Kaptein, woensdag in Hilversum tijdens een kort geding tegen de omroep. In het geschil eiste de marketingmanager binnen afzienbare tijd terug te kunnen keren in haar functie bij de omroep.

Interim-directeur G. van den Boorn, schorste Kaptein halverwege september nadat de twee tijdens een vergadering met elkaar in aanvaring kwamen. Volgens Kaptein een direct gevolg van twee botsende karakters, volgens Van den Boorn een direct gevolg van haar te kritische en confronterende manier van communiceren. Van den Boorn had haar al eerder, schriftelijk, berispt voor dergelijk gedrag.

Om de beschuldiging kracht bij te zetten verwijst Van den Boorn onder andere naar een e-mail van de BV programmabladen waarin staat dat mevrouw Kaptein erg kritisch kon zijn. Kaptein verweerde zich daarop met de opmerking dat daar ook alle reden toe was. “In de afgelopen vijf jaar heeft de NCRV 100.000 gidsleden verloren waardoor op termijn de A-status van de omroep in gevaar komt”.

Sinds de invoering van de nieuwe Mediawet uit 1998 maken de publieke omroepen hun ledenaantallen niet meer bekend. In dat jaar had de omroep nog 502.000 leden. De NCRV wenst woensdag niet te reageren op de uitlating van Kaptein.