Home Landelijke radio NCRV-radio viert 80-jarig bestaan met jubileumconcert

NCRV-radio viert 80-jarig bestaan met jubileumconcert

NCRV-radio viert haar tachtig jarige bestaan met het concert ‘En God schiep….. de radio’ op zondag 14 november om 16:00 uur in Theater Orpheus in Apeldoorn. Het concert brengt een ode aan de radio en is samengesteld uit twintig liedjes uit de afgelopen tachtig jaar die gekozen zijn door de luisteraars via internet en de NCRV-gids. Te horen zijn klassiekers als ‘Hallo Bandoeng’, ‘De Olieman’ en ‘Over de muur’.

Speciaal voor het concert zijn er eenmalige duo-optredens. Zo zingt Daniel Lohues samen met Liesbeth List het beroemde ‘Pastorale’ en zingt Denise Jannah met Tony Neef ‘Vluchten kan niet meer’. De liedjes worden begeleid door het Metropole Orkest onder leiding van Dick Bakker.

Tijdens het concert gaan tevens zeven nieuwe liedjes in première die speciaal zijn geschreven voor dit jubileumconcert. Zeven liedjes over de zeven dagen van de schepping. Deze nummers zijn geschreven en worden gezongen door onder meer Daniel Lohues, Denise Jannah, Sara Kroos en Spinvis. H.K.H. Prinses Margriet der Nederlanden zal het jubileumconcert bijwonen. Het concert zal live via Radio 2 te volgen zijn.