Home Landelijke radio NCRV: ‘Durf te geloven’

NCRV: ‘Durf te geloven’

Het thema ‘Ze laten mensen in hun waarde’ van de NCRV wordt vanaf vandaag vervangen door ‘Durf te geloven’. Dit is bedoeld als een algemene oproep tot geloven in een betere wereld, in eigen kracht, in God, in elkaar. “Geloven betekent voor ons ook: de handen uit de mouwen steken en je bezield inzetten voor wat écht belangrijk voor je is”, zo zegt directeur Coen Abbenhuis van de publieke omroep.

Met het thema Durf te Geloven geeft de NCRV invulling aan de “C” van de NCRV. Het nieuwe thema hoort bij de positie van de omroep in de samenleving. De NCRV wil met haar programma’s op radio en televisie, internetsites, gids en evenementen een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de samenleving en de mensen inspireren. De NCRV geeft met ‘Durf te geloven’ uiting aan het belang van de mensen die ergens voor staan in hun leven, ergens in geloven, ergens voor gaan. Daar is vaak durf en kracht voor nodig. Geloof in God kan dit geven of het geloof in eigen kracht, in anderen, in idealen.

“Als je gelooft, stá je ergens voor”, zegt Abbenhuis. “Voor grote dromen en kleine wensen, tegen kleine ongemakken en groot onrecht. Geloven kun je in God, in jezelf, in anderen, in de toekomst, in een betere wereld. Geloven zet aan tot denken, ontdekken, strijden, bouwen, liefhebben en bovenal doén.”