Natasja Gibbs heeft zich in het begin ongelukkig gevoeld bij ‘De Nieuws BV’, het programma op NPO Radio 1 dat ze nu presenteert. “Want ik was misselijkmakend zenuwachtig en vaak helemaal niet tevreden met mezelf”, zegt ze in Broadcast Magazine. “Ik keek echt álles terug”, zegt ze over het radioprogramma dat ook op televisie wordt uitgezonden.

Dat terugkijken zorgde voor problemen. “Dat ging een beetje de verkeerde kant op. Ik ging mezelf overanalyseren. Ik vond mijn werk wel leuk, maar tegelijkertijd viel het me zwaar.” Uiteindelijk is ze eruit gekomen door met collega-presentator Lara Rense te praten. “Dat was het juiste gesprek, op het juiste moment.”

En nu ontbreekt het aan weinig vertrouwen bij Natasja Gibs. “Ik pitch ideeën, herschrijf soms presentatieteksten en bedenk ook vragen.” Toch benadrukt ze wel dat ze niet álles zelf doet. “Het is echt een creatie van een team.”

Twitter

Twitter heeft ze inmiddels in de ban gedaan. “Want daar haalde ik echt niks meer aan opbouwende kritiek uit.” Maar dat wil niet zeggen dat ze niet tegen kritiek kan, zegt ze. “Sterker nog, ik hoor graag waar het beter kan.”

Ambities zijn er ook genoeg. “Ik wil me graag ontwikkelen als talkshow-host. Neem die talkshow van Splinter. Fantastisch. Dat lijkt me zo gaaf.”

Vorig artikel‘Villa VdB’ naam nieuwe middagprogramma Jurgen van den Berg
Volgend artikelBijna 200 radio-adverteerders afgehaakt in 2020