Home Landelijke radio Museum voor Beeld en Geluid moet grote attractie worden

Museum voor Beeld en Geluid moet grote attractie worden

Het Museum voor Beeld en Geluid in Hilversum moet een ware attractie worden. Dat liet het instituut vandaag weten. Op het Media Park in Hilversum wordt op dit moment druk gebouwd aan het nieuwe museum. Onder de grond wordt het Nederlandse audiovisuele erfgoed opgeborgen: meer dan 600.000 uur beeld en geluid, 20.000 voorwerpen, een miljoen foto’s. Ook komt er een vakbibliotheek. Boven de grond komt dan het museum voor het grote publiek.

Het ministerie van OC en W gaf jaren geleden al opdracht tot het project, dat volgens het Instituut in de wereld zijn gelijke niet kent. Er zijn wel omroepmusea, er zijn wel omroeparchieven, maar een combinatie, is niet bekend. Het gebouw gaat 50 miljoen euro kosten, de inrichting ruim 9 miljoen euro. De Van den Ende Foundation maakt met een donatie van 400.000 euro speciale tours voor kinderen mogelijk.

Het museum zal ook bij belangrijk wereldnieuws onmiddellijk daarop kunnen inspelen. Verder is het van plan om individuele bezoekers een passend programma te bieden. Afhankelijk van hun geboortejaar, wordt uitgezocht in welke jeugdprogramma’s uit het verleden de bezoeker is geïnteresseerd.