Home Landelijke radio Mogelijke eigen radio-omroep voor Scheveningen

Mogelijke eigen radio-omroep voor Scheveningen

Scheveningen krijgt zeer waarschijnlijk een eigen radiostation. Er zijn vergevorderde plannen om, via de Haagse kabel twee uur radio per dag te gaan maken tussen 16:00 tot 18:00 uur onder de naam ‘Radio Boulevard’. Het station zal zich met name richten op de bewoners van het voormalige vissersdorp.

Cees de Jager en Cock Jol hebben het initiatief genomen. Beiden zijn ze actief als gemeenteraadslid van de Politieke Partij Scheveningen (PPS). Zij hebben inmiddels, op persoonlijke titel en niet als politicus, een aanvraag voor het verkrijgen van zendtijd ingediend bij Stadsomroep Den Haag. Het voorstel moet nog worden goedgekeurd door het algemeen bestuur van de Stadsomroep, dat hier op 19 februari over vergadert.

De bedoeling is dat voor het ‘Scheveningse geluid’ gebruik wordt gemaakt van het kanaal dat op de kabel via 106,8 FM valt te beluisteren. Dit is volledig gereserveerd voor organisaties die zich richten op een specifieke doelgroep. Op dit moment maken elf verschillende stichtingen gebruik van de mogelijkheden die de Stadsomroep wat dat betreft biedt. (Haagsche Courant)