Radio 538 komt in december met ‘Missie 538’ in actie voor de voedselbank. Van 14 tot en met 18 december zetten de dj’s van 538 zich in om zoveel mogelijk mensen te helpen. Dit doen ze door uitdagingen aan te gaan en verzoekplaten tegen betaling te draaien.

Er worden vier teams samengesteld voor Missie 538: Team Ochtendshow, Team Wietze, Team Coen en Sander en Team Barend en Mart. De dj’s gaan uitdagingen aan om zoveel mogelijk geld op te halen voor de voedselbank. Ze gaan het land in, op zoek naar mooie en bijzondere verhalen. Luisteraars kunnen een bod uitbrengen om hun favoriete plaat op de radio te krijgen en bepalen dus wat Radio 538 die week draait.

538 voor War Child

Sander Lantinga: “Ter voorbereiding voor Missie 538 hebben we een dag meegelopen bij één van de voedselbanken, om zo met eigen ogen te zien wat voor goed werk alle vrijwilligers dag-in-dag-uit leveren.” Coen Swijnenberg daarop: “Helaas heeft een groeiend aantal mensen de hulp van de voedselbank nodig en ik vind het te gek dat we ons met heel 538 gaan inzetten voor een organisatie die het zo goed kan gebruiken.”

Een aantal jaar geleden deed 538 een soort gelijke actie voor War Child om geld in te zamelen. Hiervoor gingen ze door het land om geld op te halen, deze actie stopte na drie jaar in 2012.