Home Landelijke radio Minister Bussemaker: “weinig diversiteit in Top 2000-team”

Minister Bussemaker: “weinig diversiteit in Top 2000-team”

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vindt dat er weinig diversiteit zit in het presentatorenteam van de Top 2000 van 2015. "Wat mij opvalt is dat het allemaal mannen zijn, dat ze ook nog allemaal blank zijn en zo te zien ook ongeveer allemaal van dezelfde leeftijd", zei Bussemaker vrijdag op BNR Nieuwsradio.

Radio 2 maakte vrijdag, tegelijkertijd met de opening van de stembussen, de presentatoren van de Top 2000 van 2015 bekend. "Ik zou tegen hen willen zeggen: het is 2015. Het is de eenentwintigste eeuw. Dan moeten ze zelf maar even over die vraag gaan nadenken. Dit is een thema van iedereen, heel goed om daar het gesprek over te voeren", zei Bussemaker, die zich ook bezighoudt met emancipatie.

Ook staatssecretaris Sander Dekker reageerde op BNR: "Ik zie een zeer mannelijk bolwerk, daar mag wel iets aan diversiteit gedaan worden. Ik ben bang dat ik hier verantwoordelijk voor ben." Dekker wil graag Roosmarijn Reijmer nomineren. "Ik ben groot fan van haar. Ze zit weliswaar bij 3FM, maar ze zou dit team prachtig kunnen versterken." Reijmer reageerde op Twitter: "Verkeerde zender, maar bedankt voor de complimenten!".

'Het gaat om de luisteraars'
Radio 2-dj Wouter van der Goes reageerde via Twitter op Bussemaker. "Wat een sneu verhaal. Bovendien: wij (de dj's) zijn onderschikt aan de Top 2000. Het gaat om de luisteraars, daar zitten genoeg vrouwen tussen." Radio 2-zendermanager Jurre Bosman zei vrijdag bij de bekendmaking van het team presentatoren: "De dj’s zijn een mooie mix van ervaren en nieuwe Top 2000-dj’s."

(Foto: NPO Radio 2/Paul Ridderhof)