Home Landelijke radio Michiel Veenstra: “Ik wil echt iets veranderen”

Michiel Veenstra: “Ik wil echt iets veranderen”

Michiel Veenstra wil aankomende nacht de ijsberen wat beter leren kennen. De 3FM-dj gaat als alles goed gaat eind april naar de Noordpool om daar radio te maken. Hij wil zo de aandacht vestigen op de klimaatverandering. Als voorbereiding daarop slaapt hij bij de ijsberen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. De uitzending is tussen 19:00 en 22:00 te horen op 3FM in de zendtijd van het programma ‘Met Michiel’. Voor de rest wordt tot morgenvroeg 08:00 uur uitgezonden via internet.

Michiel was bij het voorbereiden van de uitzending vanmiddag al kennis aan het maken met ijsbeer Henk bij het bassin van de beren. “Ik zit er voor mijn gevoel echt bovenop. Het idee dat ik vannacht met deze beren in de nacht doorbreng is echt te gek. Het is een droom die uitkomt. Wat een beesten.”

Tussen de kooien van de ijsberen zijn drie slaapzakken neergelegd. Producer Maikel Steur, dierenverzorgings-manager Dirk-Jan en dj Michiel Veenstra overnachten in het verblijf.

“We mogen alleen maar naar de Noordpool als we 10.000 virtuele expeditieleden naar de Noordpool werven. Via Noordpool.fm kunnen mensen zich registreren. De tussenstand is op dit moment 7282.

De overnachting is precies op de dag dat ook in Nederland het Internationale Pooljaar begint. Een jaar waarin extra onderzoek zal worden gedaan naar de veranderingen op de erg kwetsbare Noord- en Zuidpool.


Michiel Veenstra tijdens de voorbereidingen voor de uitzending


IJsbeer Viktor komt even naar de verzamelde media kijken

Vorig artikelDj Ronald Molendijk krijgt programma op Radio Rijnmond
Volgend artikelArrow zenders weg bij PCM en terug bij Ossendrijver