Home Landelijke radio Michiel Bicker Caarten hoofdredacteur van WNL

Michiel Bicker Caarten hoofdredacteur van WNL


Michiel Bicker Caarten (53) is per 1 mei benoemd tot hoofdredacteur van WNL, de nieuwe publieke omroep die per 1 september op Radio en TV gaat uitzenden. Op de Radio gaat de omroep dagelijks een programma maken van 18:30 tot 19:00 uur op Radio 1. De informatieve radio en televisieprogramma’s zullen sterk op elkaar worden afgestemd.  Ook krijgt WNL nog radiozendtijd op Radio 2, 4 en 5 en een nacht op Radio 1, meldt de omroep.

Michiel Bicker Caarten is een van de oprichters van BNR Nieuwsradio. Hij werkte acht jaar voor kranten, acht jaar voor televisie, en acht jaar voor radio, waarvan negen jaar in New York en vier jaar in Londen. Achtereenvolgens bij de New York Daily News, NRC Handelsblad, RTL Nieuws, CNBC Europe en BNR.

Als zakelijk directeur van WNL is Robert Alblas (30) benoemd. Robert Alblas studeerde communicatiewetenschap. Hij werkte als business consultant bij Clockwork, een dochterbedrijf Ordina, op de business development afdeling van Talpa Media en als medewerker op de corporate development afdeling van de Telegraaf Media Groep. Robert Alblas was nauw betrokken bij het verkrijgen van een voorlopige zendmachtiging voor WNL en de indeling van de zendtijd voor 2010 en begin 2011.