Home Landelijke radio Mediahypes in ‘Lunch!’ op Radio 1

Mediahypes in ‘Lunch!’ op Radio 1

Het NCRV Radio 1-programma Lunch! (werkdagen 12:15 – 13:00 uur) bespreekt in de zomermaanden mediahypes van het afgelopen jaar. Er wordt teruggeblikt met hoofdrolspelers van gebeurtenissen die het nieuws hebben gedomineerd. Aan bod komen onder andere Wijnand Duyvendak, de Mexicaanse Griep, Geert Wilders en de financiële crisis.

Voormalig GroenLinks Tweede Kamerlid Wijnand Duyvendak is door website GeenStijl op de korrel genomen vanwege zijn vermeende actieverleden. Na een stuk in het NRC besloot hij om de handdoek in de ring te gooien. Duyvendak vertelt woensdag in Lunch! hoe hij die periode heeft ervaren. 

Geert Wilders is onophoudelijk in het nieuws, maar een echte hype was zijn retourtje naar Engeland. Hij wist van tevoren al dat hij het land niet in zou komen, maar toch stapte hij op het vliegtuig naar Londen. Tientallen journalisten reisden met hem mee, terwijl ze al wisten wat er zou gebeuren. RTL Nieuwsverslaggever Jos Heymans zat in het vliegtuig en legt woensdag 12 augustus uit in Lunch! wat de afwegingen zijn om mee te gaan.