Home AM Radio Media staan uitgebreid stil bij moord op Pim Fortuyn

Media staan uitgebreid stil bij moord op Pim Fortuyn

Rond de herdenking van de moord op Pim Fortuyn op 6 mei vorig jaar worden een aantal radio- en tv-programma’s uitgezonden.

Zo is vrijdag 2 mei een reconstructie van de gebeurtenis te zien in een extra lange uitzending van het televisieprogramma ‘Netwerk’. Het programma start om 20:30 uur op Nederland 1.

Op 6 mei zelf zendt de Humanistische Omroep om 16:00 uur de documentaire ‘Oh mijn god…Pim ligt hier…’ uit op 747AM. In dit programma staan twee verslaggevers van het 3FM nieuws centraal die opnames maakten vlak na de moord. Ook zal de regisseur van Ruuddewild.nl van die dag aan het woord komen. Zij vertellen allen over hun ervaringen. De documentaire wordt ’s nachts om 00:00 uur herhaald op Radio 1.

De KRO zendt op 6 mei de documentaire ‘De Messias – een visie op Pim Fortuyn’ uit. In dit programma geeft programmamaker Fons de Poel zijn kijk op Fortuyn.

RTL 4 zendt op 6 mei het programma ‘Typisch’ Fortuyn uit. Peter van der Vorst zal het programma regisseren en produceren. Het programma zal gaan over wat er allemaal is gebeurd in het afgelopen jaar. Is het het waard geweest, wat zijn de effecten geweest en heeft het ergens toe geleid, zullen centrale vragen zijn. Ook zal er in het programma naar voren komen wie Fortuyn was en wat hij allemaal deed. Net als tijdens de andere Typisch programma’s zullen er panelblokken zijn, waarin familie en mensen die met Pim Fortuyn te maken hebben gehad aan het woord komen. Onder meer de broers van Fortuyn, Robert Jensen en Connie van Breukhoven zullen hun opwachting maken.