Home Landelijke radio Media Park profiteert van nieuwe dienstregeling OV

Media Park profiteert van nieuwe dienstregeling OV

Het Media Park in Hilversum profiteert flink van de de nieuwe dienstregeling van het Openbaar Vervoer die zondag in gaat. Station Hilversum krijgt weer een intercityverbinding, er stopt elk kwartier een trein op station Hilversum Noord én de Media Pendel gaat van start.

De Media Pendel is een rechtstreekse verbinding tussen het Media Park en station Hilversum, die aansluit op de treinverbindingen én de bussen.

Het Media Park zelf krijgt maarliefst drie halteplaatsen. De eerste is bij de Witte Kruislaan, vervolgens midden op het Media Park en tenslotte bij Beeld en Geluid. Medewerkers en bezoekers worden zo vrijwel voor de deur gebracht en gehaald. Met de Media Pendel is ook de binnenstad van Hilversum snel bereikbaar voor bijvoorbeeld bezoek aan winkels, horeca en markt.

Om de nieuwe Media Pendel onder de aandacht te brengen bij reizigers, is in de tweede helft van november de promotiecampagne ‘Geen stress met de één, één zes!’ gestart, dat verwijst naar buslijn 116. De promotiecampagne krijgt handen voeten met onder andere banieren op de halteplaatsen, flyer-acties op het Media Park en op station Hilversum en promotie in de stad- en streekbussen van Connexxion in Hilversum en omgeving.

De realisatie van de snelle busverbinding is één van de ruim veertig maatregelen van het Integraal Bereikbaarheids Plan Hilversum en omstreken (IBP). Hiermee willen de Provincie Noord-Holland, de gemeenten Hilversum, Bussum en Laren en Media Park-eigenaar TCN voorkomen dat het Hilversumse wegennet in de komende tien jaar dichtslibt doordat er dan nog eens 30-40 procent aan autoverkeer bijkomt. Het maatregelenpakket richt zich op de bereikbaarheid per fiets, openbaar vervoer en auto. Daarmee wordt niet alleen de bereikbaarheid in de stad verbeterd, maar ook de milieukwaliteit.

De uitvoering van het IBP gaat fasegewijs tot en met 2011. Dit jaar met onder andere de verbetering van de fietsvoorzieningen, het openbaar vervoer, tweede rotonde Media Park en vervolgens jaarlijks een deel van de buitenring. [Gooi- en Eemlander]

Vorig artikelSP: medewerkers moeten voorzitter NPO kiezen
Volgend artikelRadio 10 Gold start 8 december met Top 4000