Home Landelijke radio Medewerkers VARA krijgen onderzoeksrapport naar radioreportage over Tim Ribberink te zien

Medewerkers VARA krijgen onderzoeksrapport naar radioreportage over Tim Ribberink te zien

Medewerkers van het VARA-programma DeGids.fm (Radio 1) krijgen komende woensdag inzage in het onderzoeksrapport naar de radioreportage Het Zwijgen van Tilligte. Tot nu toe hield de VARA de conclusies van het onderzoek van de oud-ombudsman van De Volkskrant, Thom Meens, geheim.

Meens was vanmiddag te gast bij Radio 1. "U kwam net binnen en werd bestookt met vragen door medewerkers van de VARA", zei presentatrice Ghislaine Plag tegen Meens. Die antwoordde daarop: "Voor zover ik begrepen heb van die medewerkers krijgen ze het onderzoek woensdag te zien."

De onderzoeker houdt zich op de vlakte over de beslissing van de VARA om het onderzoek geheim te houden. "Het roept altijd vragen op, maar ze hebben vanaf het begin gezegd dat ze de resultaten niet naar buiten zouden brengen."

Het Zwijgen van Tilligte
De documentaire deed in februari een hoop stof opwaaien. Journalist Bert Molenaar reconstrueerde in de documentaire de dood van de 20-jarige Tim Ribberink, die in november vorig jaar zelfmoord pleegde nadat hij gepest werd. Molenaar betwijfelde of de afscheidsbrief van Ribberink, die in een rouwadvertentie in TC Tubantia werd afgedrukt, echt was. Een dag later stuurden de ouders van Tim Ribberink een screenshot van de afscheidsbrief naar NRC Handelsblad. De brief stond namelijk op de iPhone van Tim.