Home Landelijke radio Medewerkers Llink weggestuurd door politie

Medewerkers Llink weggestuurd door politie

Tien medewerkers van omroep Llink zijn vannacht door de politie van Het Plein in Den Haag gestuurd. Ze waren bezig met actie voeren om de omroep te behouden en riepen namen van leden, zonder geluidsversterking. "We moeten van politie wegwezen nu of opgepakt worden. Belachelijk!!", aldus 3FM-dj Rudy MacKay.

Na de politie-actie zijn de medewerkers van Llink in een busje gaan zitten die ze hadden meegenomen. Daar zijn ze doorgegaan met het opnoemen van de namen. Op dit moment zijn ze weer verder gegaan op Het Plein. Van de politie mochten ze vanaf 06:00 uur verder gaan. Via radio 1 was de hele actie te beluisteren.

Behalve het roepen van de namen, overhandigen de medewerkers van Llink vanmiddag een petitie met 30.000 handtekeningen voor het behoud van de omroep aan minister Ronald Plasterk.

Er kwamen onlangs drie negatieve adviezen voor Llink van de Nederlande Publieke Omroep (NPO), de Raad voor Cultuur en het Commissariaat voor de Media. 1 januari bepaalt Plasterk welke omroepen vanaf 1 september 2010 mogen uitzenden.