Home Landelijke radio Martijn Krabbé gaat middagshow Noordzee FM presenteren

Martijn Krabbé gaat middagshow Noordzee FM presenteren

Martijn Krabbé zal vanaf 31 mei de middagshow op Noordzee FM gaan presenteren. Het gerucht ging al langer dat hij zijn come-back zou maken in de radiowereld en vandaag heeft hij dus getekend bij Noordzee FM.

Met Martijn Krabbé heeft Noordzee FM een vervanger gevonden voor Robert Jensen, die eerder dit jaar vetrok bij het station om binnenkort terug te keren bij Yorin FM. De middagshow van Noordzee FM werd tijdelijk overgenomen door Colin Banks. Het programma dat Krabbé gaat maken wordt een programma met veel nieuws uit de muziek- en showbizzwereld. De naam van het programma zal later bekend gemaakt gaan worden. Martijn Krabbé zal bij het programma een medepresentator krijgen die hem kan vervangen als hij televisieopnames heeft.

Martijn Krabbé is al vanaf zijn tienerjaren weg van de radio. Martijn’s eerste radioshow ging de lucht in op 28 mei 1982 bij de legendarische radiopiraat ‘Acapulco’ in Amsterdam. In januari 1987 kon hij van zijn hobby eindelijk zijn werk maken. Hij presenteerde bij de TROS op Radio 3 programma’s als de ‘Nationale Hitparade’ en ‘Dancetrax’. Ook presenteerde hij het tv-programma ‘Popformule’ en de talkshow ‘Krabbé’ voor deze omroep. Vanaf 1995 werkt Martijn bij RTL 4 en presenteerde veel populaire programma’s als de ‘Postcode Loterij Recordshow’. Op dit moment is hij te zien met de kijkcijferknaller ‘In Holland Staat een Huis’ en de datingshow ‘De Perfecte Partner?!’.

Krabbé is zeer ingenomen met deze stap: “Het radiobloed in mijn aderen is altijd aanwezig gebleven. Op een gegeven moment gaat dat zo kriebelen dat je gewoon niet anders kan! Ik ben ontzettend blij dat ik samen met mensen als Gordon en Erik de Zwart aan Noordzee mag gaan werken. De plannen die er liggen, komen perfect overeen met mijn visie op radio maken, dus ik heb niet lang hoeven nadenken. Ik ga er helemaal voor!”, aldus Martijn Krabbé in een eerste reactie. Gekscherend voegt hij toe: “Ik ben dit jaar voor de tweede keer terug bij een oude liefde!”. Als laatste zei Martijn nog: “Alles wat ik doe, wil ik met volle overgave en inzet doen. Ik krijg van Noordzee de vrijheid om dezelfde aandacht aan mijn tv-werk te geven als ik tot nu toe gedaan heb en om een prachtige radioshow neer te zetten. Ik ben vandaag een heel blij mens!”

“We zijn ontzettend blij dat Martijn ons team komt versterken”, zegt de enthousiaste Talpa Radio directeur Erik de Zwart. “Martijn wil dolgraag weer radio gaan maken. Dat waren ook zijn eerste stappen in de omroepwereld. Hij heeft jaren bij de TROS radio gewerkt, stapte met veel succes over naar het medium televisie maar het bleef knagen”.

Naast Noordzee was ook Yorin FM in de race voor Krabbé, het station gaf in maart aan dat ze serieuze gesprekken voerde met de televisiepresentator. Uiteindelijk is het dus Noordzee FM geworden.