Home Landelijke radio Radio Veronica Rick van Velthuysen vond zichzelf ‘heel zielig’ na vertrek Radio Veronica

Rick van Velthuysen vond zichzelf ‘heel zielig’ na vertrek Radio Veronica

Rick van Velthuysen

Rick van Velthuysen had heel erg met zichzelf te doen toen hij eind 2016 het veld moest ruimen bij Radio Veronica. Dat zegt de dj in de podcast van Patrick Kicken. “Ik heb ongeveer als een autist drie maanden naar buiten zitten te kijken. In april ben ik weer een beetje tot leven gekomen. Ik werd een zeikwijf dat veel verdriet met zichzelf had.”

Nadat Rick vertrok bij de landelijke zender, was er sprake van een maandenlange radiostilte. “Ik was er wel even klaar mee”, zegt de dj. “Ik was bang dat ik er even doorheen zat. Maar ik dacht ook: jonge jonge Van Velthuysen, wat heb je ongelooflijk medelijden met jezelf. Ga gewoon aan de slag, jij bent nu een keer aan de beurt om het veld te ruimen.”

Rick begon vorig jaar juni bij Traffic Radio, waar hij sindsdien de ochtendshow presenteert. Twijfelen deed Rick wel, toen hij voor de keuze stond om voor het online radiostation aan de slag te gaan. “Ik ben Rick van Velthuysen, ik ga toch niet op een online radiostationnetje zitten?”, aldus de dj.

Geen bombarie

Dat zijn vertrek bij Radio Veronica niet vrijwillig was, liet de dj ook doorschemeren in zijn laatste uitzending op de commerciële zender. “Maar ik heb gelukkig niet al te veel bombarie gemaakt, dat vind ik ook niet zo chique om dat te doen”, aldus Rick. “Ik heb wel getracht om mijn huid zo duur mogelijk te verkopen. Achteraf kun je je daar van afvragen of dat handig was, want je komt elkaar altijd wel weer tegen in deze branche.”

Patrick Kicken voorziet voor Rick een weekendprogramma op Radio 10. “Dat zou zo maar kunnen, maar vooralsnog heb ik geen tastbaar contract”, aldus Rick.

Vorig artikelArmin van Buuren verlengt contract met 538
Volgend artikelSpijkers met Koppen viert 30 jarig jubileum in Carré