Mark Labrand wordt de nieuwe presentator van de ‘538 Top 50’, de hitlijst van Radio 538. Hij neemt de lijst over ruim drie weken over van Ivo van Breukelen, die de vijftig nummers nu nog aan elkaar praat. Daarmee krijgt Mark alsnog de zo vurig gewenste hitlijst onder zijn hoede.

Niet Mark, maar Ivo van Breukelen mocht in 2018 de Top 40 op Radio 538 overnemen. Het voelde voor de dj ‘als een messteek in m’n rug’. “Ik ben er echt héél boos en héél verdrietig van geweest”, vertelde Mark vorig jaar. De Top 40 huist inmiddels bij Qmusic, maar de ‘538 Top 50’ moet een waardig alternatief zijn.

Nieuwe programmering

“Sinds Wessel van Diepen en Jeroen Nieuwenhuize staat mijn vrijdagmiddag in het teken van de spanning van een hitlijst. Wat mij betreft het hoogst haalbare in radioland om deze nationale traditie voort te mogen zetten. Daarmee blijft de vrijdagmiddag het mooiste moment van de week, om de wereld van de 538 luisteraar op een rij te zetten met alles dat je wil weten én horen”, aldus Mark.

538 maakte vandaag de nieuwe programmering bekend, waarin Mark overigens zijn dagelijkse radioprogramma tussen 10:00 en 12:00 uur verliest. 538 zegt dat de programmering straks ‘consistenter is’.

Het radiostation kampt al een tijd met tegenvallende luistercijfers. In de commerciële doelgroep 20-49 jaar is Qmusic de zender al een tijdlang de baas.

Foto: Radio 538 | William Rutten