Home Landelijke radio Manager en penningmeester Boschtion krijgen claim

Manager en penningmeester Boschtion krijgen claim

Curator J. Groenen verhaalt maximaal bijna vier ton euro op interim-manager A.J. Struik en penningmeester D. Dijkstra van de Bossche failliete lokale omroep Boschtion. Dat zegt hij in een interview met het Brabants Dagblad. Groenen stelt Struik en Dijkstra aansprakelijk wegens slecht bestuur.

Als de rechter overtuigd is van de aansprakelijkheid van het duo, kan het totaal aan vorderingen oplopen tot vier ton euro. Groenen noemt de manier waarop Struik zijn eigen bv’s heeft bevoordeeld boven andere schuldeisers ‘moreel verwerpelijk’. “Hij heeft het recht van de sterkste doen gelden.”

In januari liet het bestuur van de omroep nog weten dat Struik Boschtion niet benadeeld had. “Er zijn nooit aanwijzingen voor geweest, het bestuur was en is dit niet van mening en ook de curator heeft een dergelijke conclusie helemaal niet getrokken. De curator heeft slechts aangegeven dat hij nog niet alle gegevens heeft gezien en dat hij uiteraard alle relevante stukken nog nader en kritisch zal bestuderen. Ook is door de curator niet aangegeven dat er overwogen wordt melding te doen bij de Officier van Justitie”, aldus het bestuur.