Home Landelijke radio Maastricht haakt af voor Glazen Huis in 2010

Maastricht haakt af voor Glazen Huis in 2010

Maastricht lijkt af te haken voor het Glazen Huis in 2010. Het stadsbestuur zegt na onderzoek niet te kunnen voldoen aan de eisen die 3FM om het liefdadigheidsspektakel met bekende dj's als hoofdrolspelers binnen te halen. Maastricht heeft het geld niet en er is ook geen plein dat past in het wensenpakket voor het Glazen Huis.

Het Vrijthof is vanwege Winterland bezet en de Markt levert logistiek te veel problemen op voor de ambulante handel (weekmarkten op woensdag en vrijdag) en omleiding van het openbaar vervoer. Het Onze Lieve Vrouweplein is te klein en andere plekken liggen te ver van het stadshart. Daarnaast hikt de stad aan tegen de hoge kosten: naar schatting tussen 150.000 en 200.000 euro.

Particuliere initiatiefnemers hadden het stadsbestuur gevraagd te kandideren voor het Glazen Huis, omdat 3FM/Serious Request alleen zaken willen doen met gemeenten. Maastricht voerde begin dit jaar nog wel actie om het Glazen Huis van dit jaar binnen te halen. Groningen ging er uiteindelijk met de eer vandoor.

Amersfoort voert vandaag actie om het Glazen Huis binnen te halen. Burgemeester Van Vliet overhandigt een cheque aan de dj's die met de trein op doorreis zijn naar Groningen. Ook Leiden heeft al aangegeven het Glazen Huis graag te willen in 2010. Daarnaast zou er in Haarlem interesse zijn.