Ondanks de ophef over het persbericht over de middagshow van NPO Radio 2, is Ruud de Wild momenteel wel de nummer één van de middagshows. Dit blijkt uit een analyse van de NLO Luistercijfers door RadioFreak.nl over het tijdstip 16:00 – 19:00 uur, op werkdagen in de doelgroep 10+. Radio 2 is in die ‘categorie’ inmiddels 1.7 procentpunt voorbij van de nummer twee, Radio 10.

Luistercijfers middag (16:00-19:00 uur) | Maandag – vrijdag | Doelgroep 10+

Radio 10

‘Somertijd’ is inmiddels de nummer twee in de middag in de doelgroep 10+ en is ‘De Coen en Sander Show’ voorbij. In twee jaar tijd is de middagshow van Radio 10 met 4.4 procentpunt gestegen.

Luistercijfers Somertijd Radio 10 (16:00-19:00 uur) | Maandag – vrijdag | Doelgroep 10+

Qmusic

De middagshow van Qmusic laat een wisselend beeld zien over de afgelopen twee jaar. In vergelijking met twee jaar geleden zit de middagshow, net als de ochtendshow, weer op gelijk niveau. Domien Verschuuren, sinds oktober te horen op het middagslot van Qmusic, scoort een hoger marktaandeel dan zijn voorganger een jaar geleden deed.

Luistercijfers Qmusic (16:00-19:00 uur) | Maandag – vrijdag | Doelgroep 10+

Bij SLAM! en NPO 3FM is een daling in de luistercijfers gezien. In twee jaar tijd verliest SLAM! een derde van het marktaandeel tijdens de drive-time uren in de middag. Bij 3FM is het verlies nog groter: tijdens drive-time levert de publieke zender meer dan de helft van het marktaandeel in. De uren scoren nog wel net iets beter dan het weekgemiddelde van de zender in de doelgroep 10+.

Meer luistercijfers bekijken? Bekijk en vergelijk ze in het RadioFreak.nl Luistercijfer-dossier.

Foto: NPO Radio 2