Home Landelijke radio NPO 3FM Angelique Houtveen: “3FM was blind voor hiphop”

Angelique Houtveen: “3FM was blind voor hiphop”

3FM zag eerder niet dat hiphopmuziek groot is geworden bij de Nederlandse jeugd. Dat zegt 3FM-dj Angelique Houtveen vandaag in een interview met De Volkskrant. “Dat is wat je krijgt als er niet genoeg diversiteit in een organisatie zit. Als jij alleen maar omgaat met mensen die luisteren naar rockmuziek, denk je dat iedereen dat doet.”

Houtveen vervolgt: “3FM is een jongerenzender. Ze willen draaien waar jongeren naar luisteren. Ik wist al langer dat hiphopmuziek groot is bij de Nederlandse jeugd. Doordat bij de samenstelling van de Top 40 niet meer alleen gekeken wordt naar verkoopcijfers, maar ook naar streaming op Spotify, is het nu duidelijk geworden voor heel Nederland. Bij 3FM zagen ze het eerder niet.”

Houtveen maakte in het najaar de overstap van FunX naar 3FM. Daar is ze ieder weekend van 06:00 tot 09:00 uur te horen. “Bij 3FM hebben ze mij aangetrokken omdat ze meer diverse muziek willen draaien”, zegt Houtveen. “3FM is pop en rock en dat willen ze veranderen.┬áBij 3FM zochten ze een aanvulling op wat ze al draaiden. Die andere muziek is wat ik inbreng.”

>> Het hele interview met Angelique Houtveen is via Blendle te lezen (betaald)

Foto: NPO 3FM

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.