Home Landelijke radio Luisteraars Radio 4 voeren actie tegen Annette van Trigt

Luisteraars Radio 4 voeren actie tegen Annette van Trigt


De komst van Annette van Trigt naar Radio 4 zorgt voor veel beroering onder sommige luisteraars van de klassieke zender. Op het forum van het radiostation werd fors geklaagd over de komst van Van Trigt en met name het daarmee verband houdende verdwijnen van het programma Viertakt Vroeg van Hans Haffmans. Zijn programma wordt van de ochtend naar de middag verschoven. De veranderingen zijn onderdeel van de herstructurering van de zender, met als doel de samenhang van de zender te vergroten en de programmering beter te laten aansluiten bij het dagritme van de luisteraar.

Op het Radio 4-forum werden negatieve berichten over Anette van Trigt geplaatst. Met name de vermeende geringe kennis van klassieke muziek van de presentatrice werd aangehaald. Radio 4 heeft ingegrepen en de postings van de site gehaald en een waarschuwing gepubliceerd. “Beledigende commentare t.o.v. Annette van Trigt zullen worden verwijderd. Discussie over dit onderwerp mag natuurlijk, maar dan graag beargumenteerd en niet gericht op de persoon.”

Bij de organisatie Omroep C, de kunst en cultuur omroep, kwamen in zes dagen 2400 klachten binnen over het onderwerp. Maar volgens een woordvoerder van de NPO is er nog geen sprake van dat de veranderingen niet meer doorgaan.