Home Landelijke radio Lokale omroep wil deze week van start in Brielle

Lokale omroep wil deze week van start in Brielle

De Stichting Omroep Brielle (SOB) heeft er alle vertrouwen in dat het lukt om voor 9 maart uit te zenden. Het bestuur zegt deze week de lucht in te gaan met de eerste programma’s en informatieblokken.

Het Commissariaat voor de Media eist dat de SOB voor 9 mei 2007 gedurende twee maanden heeft uitgezonden. Als dat niet lukt, dreigt het commissariaat de uitzendvergunning in te trekken, al denkt de omroep zelf dat dat zo’n vaart niet zal lopen. De SOB heeft deze vergunning in mei 2006 als enige omroep verworven in Brielle.

De omroep gaat voorlopig uitzenden via een antenne op het dak van de Geuzenstaete aan de Krammer; daarvoor is een voorlopige ontheffing verleend. In dit gebouw zit ook de studio.

Het nadeel van uitzenden via de ether is dat het bereik zeer beperkt is. Uitzenden via de kabel lukt nog niet, omdat de omroep een conflict heeft met kabelmaatschappij UPC over de manier van aanleveren. De omroep wilde een antenne op de Ruggeflat neerzetten, maar het kost duizenden euro’s om een daarvoor goedgekeurde antenne aan te schaffen. [AD]