Liesbeth Staats presenteert vanaf 1 februari iedere vrijdag vanaf 00:30 uur het programma ‘Nooit meer slapen’ van de VPRO op NPO Radio 1. Het dagelijkse cultuurprogramma wordt op de overige doordeweekse dagen door Pieter van der Wielen gepresenteerd.

Liesbeth Staats (1973) is journalist en presentator. Tot december 2018 was ze een van de vaste gezichten van het reportageprogramma Brandpunt+ bij de KRO-NCRV. Daarvoor was ze jarenlang te zien bij het NOS Jeugdjournaal

“VPRO Nooit meer slapen is in korte tijd een instituut geworden waar gasten graag een paar uur slaap voor missen. En ik nu ook!”, zegt Staats. “Ik verheug me op de interviews van een uur. De tijd hebben voor een gesprek is een enorme luxe en zeldzaam in ons vak. Alle journalistieke vaardigheden komen samen: hoe wordt een interview een mooi gesprek? Kunnen de luisteraars en ik de schrijver/ ontwerper/ musicus/ regisseur in één uur beter leren kennen? Ik kijk er naar uit!”

Anne Moraal, eindredacteur VPRO Nooit meer slapen: “Liesbeth is een veelzijdig journalist met een indrukwekkende staat van dienst én ze heeft een groot hart voor cultuur. Deze combinatie maakt haar de ideale toevoeging aan het team van Nooit meer slapen. We zien ontzettend uit naar de samenwerking.”