Home Landelijke radio Lennart van der Meulen nieuwe directeur VPRO

Lennart van der Meulen nieuwe directeur VPRO

Lennart van der Meulen wordt de nieuwe directeur van de VPRO. Dat heeft de raad van toezicht van de omroep woensdag bekend gemaakt. Van der Meulen is nu nog netmanager van Nederland 2. Hij volgt per 1 juni de deze maand vertrokken Peter Schrurs op en gaat samen met Marieke Schoenmakers de tweekoppige VPRO-directie vormen.

De 49-jarige Van der Meulen is op dit moment niet alleen netmanager van Nederland 2, maar ook verantwoordelijk voor de coördinatie van het kunst en cultuurbeleid bij de publieke omroep, waaronder het film-, drama- en documentairebeleid. Daarvoor was hij bijna drie jaar netcoördinator van Nederland 3.

Eerder was hij commissaris bij het Commissariaat voor de Media, politiek adviseur van de staatssecretaris voor cultuur en landelijk campagneleider van D66, begin jaren negentig. Hij vervulde ook bestuursfuncties bij diverse culturele instellingen.

"Een mooiere plek dan bij de VPRO kan ik mij niet wensen nadat ik vijf jaar met plezier op een inspirerende plek heb kunnen werken in het hart van de publieke omroep", zegt Van der Meulen. "Als directeur kan ik zo’n beetje alle ervaring die ik in de media, cultuur en politiek heb meegekregen inzetten. Ik wil graag mijn aandacht verbreden van primair de programmering op één net naar de rol en invloed van de VPRO als omroep en vereniging met grote vormende en opiniërende kracht."