Home Landelijke radio Lekker over radio lullen bij selectiedag ‘Hey DJ!’

Lekker over radio lullen bij selectiedag ‘Hey DJ!’

Radio, daar draaide het vandaag om in het pand van BNN in Hilversum. 33 talenten mochten hun dj-kunsten komen vertonen voor een jury. En als er dan ook nog eens veel professionele radiomensen rondlopen, dan wordt er gepraat over radio. Kortom: een heerlijke middag voor de echte freak.

Onder de naam ‘Hey DJ!’ worden er vandaag twaalf mensen uitgezocht die verder mee mogen strijden om een eigen programma op 3FM. De jury kiest vandaag vier mensen die direct door mogen en acht mensen die nog om vier plekken moeten strijden. Aangezien BNN 1 geheel is, zitten er ook mensen van de televisie-afdeling in de jury. “Wij werken in de jury met twee teams”, zo zegt tv-redacteur Pim Castelijn. “Samen met radiodirecteur Dave Kentie beoordelen wij de helft van de mensen. Radio-programmaleider Marc Adriani en directeur televisie Maarten van Dijk beoordelen de andere helft. BNN is een mediabedrijf, en daar horen radio en tv bij. Vandaar dat we samen beoordelen.”

Televisie is verder ook nadrukkelijk aanwezig. Alle deelnemers worden even ondervraagd voor de camera en ook de kunsten van de talenten worden nauwlettend gevolgd. Allemaal moeten ze een kwartier radio maken, waarin een interview via de telefoon moet zitten. “Dit programma wordt mede on-mogelijk gemaakt door televisiecamera’s”, zo begint Peter van Bruggen zijn programma. “Ik ben harstikke zenuwachtig. En dat komt allemaal door die camera’s die in de buurt zijn”, zo zegt hij.

Twee complete dj-sets zijn in de bar van BNN opgesteld. Om en om mogen de talenten achter een mengpaneel plaatsnemen om hun kunsten te vertonen. Opvallend is het weinige aantal vrouwen. “Er zijn er maar drie”, zegt Ingrid Timmer van BNN. “Verder is de gemiddelde leeftijd 23 jaar. Ze zijn dus allemaal erg jong.” BNN brengt de radio dus ook op televisie. “Het is natuurlijk heel leuk voor de kijker om te zien hoe zo’n talent groeit in het programma. En voor de dj zelf is het ook wel leuk, want hij of zij is al bekend voordat het radioprogramma begint”, aldus Timmer.

Ondertussen stroomt de volgende groep toekomstige dj’s binnen. Ex-crewlid van Ruuddewild.nl Astrid de Jong ontvangt ze. “Maak het jezelf gemakkelijk. Kijk rustig rond.” En dat moet gezegd worden. BNN weet een lekkere radio-sfeer op te wekken in de bar. “Lekker over radio lullen, lekker toch!”, zo zegt Astrid.

Het programma ‘Hey DJ!’, presentatie Eric Corton, is vanaf 26 juli drie maal op televisie te zien. Op de radio begint het al eerder. Zondag 20 juni wordt in het programma ‘That’s Life’ (16:00 – 18:00 uur) op 3FM bekend gemaakt welke twaalf talenten door mogen naar de volgende ronde.