Rob Stenders haalt morgen in zijn laatste middagprogramma op NPO Radio 2 geld op voor de ernstig zieke Vera uit Oekraïne. Het geld wordt ingezameld aan de hand van een speciale benefietshow op het YouTube-kanaal van NPO Radio 2, waar Danny Vera op zal treden.

Vorige week belden Rob en zijn sidekick Caroline met muziekdocent en koorleider Marius Diepenhorst. Hij vertelde het verhaal van de negenjarige Vera. Het meisje zingt in het Oekraïense COLOR MUSIC Children’s Choir en lijdt aan acute leukemie.

De muziekdocent besloot om in actie te komen en een geldinzameling op te starten. “In Oekraïne is de levensverwachting met zo’n ziekte erg laag. Ze hebben haar overgebracht naar Israël, waardoor alle kosten voor haar ouders voor eigen rekening komen”, aldus Diepenhorst. Marius wilde graag een geldbedrag doneren om het meisje te helpen, maar kwam er tijdens dat proces achter dat er veel extra kosten komen kijken bij een enkele donatie. Daarom is nu een crowdfundingsactie opgezet.

Danny Vera

Danny Vera, die toevallig zat te luisteren, werd ook gegrepen door het verhaal. Hij nam na afloop contact op met Rob om aan tegeven dat hij graag zijn steentje wilde bijdragen. Zo ontstond het idee voor het eenmalige benefiet-livestreamconcert ‘Vera voor Vera’.

Het concert is morgen vanaf ongeveer 14:45 uur te volgen op het YouTube-kanaal van NPO Radio 2. Rob en Caroline schakelen tijdens Stenders Platenbonanza live met de zanger en helpen mee om een zo groot mogelijk geldbedrag op te halen.

Gisteren werd bekend dat Rob overstapt naar Radio Veronica. Dit is zijn laatste week op NPO Radio 2.