Home Landelijke radio L1 start met de bouw van nieuwe studio’s

L1 start met de bouw van nieuwe studio’s

De Limburgse regionale omroep L1 is gestart met de bouw van een nieuw onderkomen. De nieuwe kantoren en studio’s komen in de buurt van stadion De Geusselt in Maastricht, om precies te zijn op de hoek van de Terblijterweg en Ambyerstraat Zuid in Amby-Maastricht. Naar verwachting zal het pand rond juni 2004 opgeleverd worden door de aannemer. Vanaf september 2004 kunnen dan de L1-uitzendingen op radio en tv worden verzorgd vanuit de studio’s in de nieuwbouw.

De regionale omroep is na de samenwerking tussen het publieke ‘Omroep Limburg’ en het private ‘TV8 Limburg’ (juni 1999) fors gegroeid. Er werken nu ruim honderd mensen. Het huidige studiocomplex aan de Bankastraat in Maastricht is veel te klein. Bovendien zijn door het ruimtegebrek niet alle afdelingen in het huidige complex ondergebracht. L1 Reclame en L1 Reclameproducties zijn gevestigd in een huurpand in Geleen. Aan die spreiding komt met de nieuwbouw een einde. De redactionele vestiging in Venlo blijft.

Opdrachtgever voor de bouw is de Stichting Omroep Limburg. De stichting is de publieke zendmachtiginghouder. Zij is eindverantwoordelijk voor de programmering en heeft het produceren van radio- en tv-programma´s uitbesteed aan Omroepbedrijven L1. De Stichting zal het nieuwe complex gaan verhuren aan L1.

De totale kosten van de nieuwbouw worden geschat op rond de 6,5 miljoen euro. De provincie Limburg stelt een bijdrage van 680.670 euro in de bouwkosten beschikbaar. De rijksoverheid zal dit bedrag verdubbelen. Daarnaast hebben Provinciale Staten van Limburg maximaal 2,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor een aantal gebouw-gerelateerde kosten, zijnde investeringen die direct te maken hebben met de bestemming van het gebouw als onderkomen voor een regionale omroep. De Stichting Omroep Limburg zal de rest financieren uit het eigen vermogen en met bankleningen. Op die manier wordt de omroep zelf in staat gesteld een gezonde exploitatie te voeren, met een redelijke huurprijs.

L1 grijpt de verhuizing aan om een aantal technische audio- en video-systemen te vernieuwen.