Home Landelijke radio L1, Omroep Brabant en Omroep Zeeland onderzoeken integratie

L1, Omroep Brabant en Omroep Zeeland onderzoeken integratie

L1, Omroep Brabant en Omroep Zeeland gaan onderzoeken hoe ze tot een bestuurlijke integratie van de drie omroepen kunnen komen. Eén bedrijf met drie omroepen is daarbij het uitgangspunt. Onderdelen die onderzocht zullen worden zijn onder andere organisatie, redactie, techniek/ICT, financiën, commercie en marketing

Het onderzoek volgt na de bekendmaking van de plannen van Staatssecretaris Dekker afgelopen najaar. De staatssecretaris wil onder andere dat de regionale omroepen meer gaan samenwerken met elkaar en met ‘Hilversum’. Verder stelt hij dat er efficiënter gewerkt kan worden. Net als de staatssecretaris willen de omroepen “de regionale identiteit en de inhoudelijke autonomie borgen."

Dekker heeft de gezamenlijke regionale omroepen gevraagd om voor eind april 2015 een plan in te dienen voor een slagvaardige en efficiëntere organisatie van het regionale omroepbestel. De drie omroepen in het zuiden werken mee aan het landelijke plan, maar willen tegelijkertijd een zo effectief en efficiënt mogelijke aansturing van hun eigen organisaties. Daarom hebben ze1 besloten een onderzoek uit te laten voeren naar de mogelijkheden tot een bestuurlijke integratie.

Vorig artikelRadio Veronica en Radio 10 komen gelijktijdig met 80’s lijst
Volgend artikelRadio 6 komt weer met Zwarte Lijst