Home Landelijke radio KXradio en Erik de Zwart haken af voor Arrow-frequenties

KXradio en Erik de Zwart haken af voor Arrow-frequenties

KXradio heeft zich teruggetrokken als geïnteresseerde voor het oude FM-kavel van Arrow Classic Rock. De kosten voor het frequentiepakket zijn te hoog voor het radiostation van Rob Stenders. Voor de vergunning moet meer dan een miljoen euro per jaar worden betaald en daarnaast moet er een flinke bankgarantie op tafel worden gelegd. Dat is op dit moment niet haalbaar voor de zender, die nu nog uitzendt via de digitale kabel en internet.

Eerder gaf Stenders al aan dat hij niet de verwachting had dat het kavel voor KXradio haalbaar zou zijn. "We blijven ons richten op nieuwe internetoplossingen", zegt hij. "Er wordt nu al veel via Hyves en mobiele telefoons naar ons geluisterd."

Ook Erik de Zwart is afgehaakt als gegadigde, zegt hij in Broadcast Magazine. Ook voor hem zijn de hoge kosten een belemmering. "Voor een vergunning tot 2011 betaal je één miljoen euro per jaar, plus wat je daar bovenop biedt. Dat kun je in die tijd nooit terugverdienen en je hebt geen garantie dat je daarna door kunt." Toch laat hij z’n plannen niet varen. "Er komen nieuwe kansen en het plan dat ik heb, is nog niet verjaard", aldus de dj en station-voice van Radio Veronica.

Vorig artikelConcertzender mag weg van minister Plasterk
Volgend artikelKink FM-programma viert jubileum met boek, cd en dvd