Home Landelijke radio Concertzender mag weg van minister Plasterk

Concertzender mag weg van minister Plasterk

Minister Plasterk staat achter de beslissing om de Concertzender per 1 november op te heffen. Hij vertrouwt erop dat de Publieke Omroep ook zonder Concertzender "zorgvuldig omgaat met kwetsbare muziekgenres en kleine doelgroepen", zo schrijft NRC Handelsblad.

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) besloot in juli de financiëring van de Concertzender stop te zetten. Hierop werden er Kamervragen gesteld over de opheffing van de radiozender door Boris van der Ham (D66) en Jasper van Dijk (SP).

In een reactie hierop geeft Plasterk aan de publieke omroep geen verplichting heeft om alles te doen wat commercieel niet interessant is. "Het is de verantwoordelijkheid van de publieke omroep zelf aan te geven hoe ver hij kan gaan in het bedienen van kleine doelgroepen", aldus de minister.

De VPRO lanceert 1 december drie nieuwe digitale themakanalen ter vervanging van de Concertzender. Hier zouden ook de vrijwilligers van de Concertzender zouden kunnen worden ondergebracht. Ook moeten de podiumopnames van de zender gecontinueerd worden.

De Concertzender maakt zich zorgen over de continuïteit. Het station beraadt zich nu op een doorstart.