Home Landelijke radio KRO tegen centralisatie radiostudio’s

KRO tegen centralisatie radiostudio’s

Verschillende werkgroepen brachten een aantal weken terug melding van het feit dat het efficiënter zou zijn als elke publieke radiozender zijn eigen studio zou hebben. Echter zijn de KRO medewerkers hier fel op tegen omdat ze vrezen voor veel kosten omdat honderden medewerkers dagelijks moeten reizen naar de studio’s.

In een brief van de KRO aan de voorzitter van Publiek Omroep, die de Bezorgde omroepmedewerkers publiceerden op hun website staat, staan verschillende tegen argumenten. Vooral het feit dat er voorgesteld word dat Radio 2 voortaan uit de TROS-studio’s moet komen is niet goed volgende de KRO zo schrijven ze: Een wel heel frappant voorbeeld van wat dit plan zo onbegrijpelijk maakt is het voornemen om alle radio 2-programma’s uit het TROS-gebouw te laten komen. Nu komen de Radio 2-programma’s van ’s middags 12 uur tot ’s avonds 11 uur (met uitzondering van een uurtje EO) vanuit het AKN-gebouw verzorgd door de drie AKN-omroepen AVRO, KRO en NCRV. Als het gaat om efficiency een ideale situatie.

Daarnaast verwacht men ook kwaliteit verlies doordat de studio’s niet dicht bij de redacties zijn. En een groot probleem is de koste die het met zich mee brengt als dagelijks honderdenmensen zich moeten verplaatsen van de omroep naar de studio, de KRO schat dit op een bedrag van 100.000 euro op jaarbasis.