Home Landelijke radio Kort radionieuws van woensdag 11 december

Kort radionieuws van woensdag 11 december

NOS moet programmagegevens leveren
De NOS moet de programmagegevens van de aangesloten publieke omroepen tegen een redelijke vergoeding gaan leveren aan derden. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam vandaag besloten

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) besloot vorig jaar al dat de NOS de gegevens moest leveren. Hierop stapte de omroep naar de rechter.

In 1998 diende dagblad de Telegraaf een klacht in bij de NMa om de omroepgegevens van de NOS en Holland Media Groep (HMG) te verkrijgen. De Telegraaf wil een programmablad maken om bij de zaterdagkrant te kunnen voegen. HMG heeft inmiddels een regeling getroffen met de Telegraaf over de omroepgegevens.

Extra FM gaat doorstart maken
Lokale omroep Extra FM, Gemeente Druten, gaat een doorstart maken onder de naam Stichting Lokale Omroep Maas en Waal (Slow). De doorstart is nodig omdat zendgemachtigde Streekomroep Maas en Waal het vertrouwen in radio Extra FM opgezegd en de machtiging heeft ingetrokken.

De problemen bij de lokale omroep zijn volgens Streekomroep Maas en Waalte vooral te wijten aan de slechte financiële huishouding van het station. Buma/Stemra, de stichting die de muziekrechten van gedraaide platen int, had al vanaf september 2001 geen geld meer van Extra FM ontvangen. De schuld daar was opgelopen tot 5600 euro. Dit probleem is inmiddels opgelost aldus de penningmeester van de omroep.

De vrijwilligers hebben tot eind februari de tijd om van de Slow een gezonde omroep te maken. Anders is het definitief afgelopen met lokale radio in Druten.