Home Landelijke radio Kort radionieuws van vrijdag 6 december

Kort radionieuws van vrijdag 6 december

BN´ers spelen `wie wat waar`
Bekende Nederlanders zullen van 9 tot en met 20 december het spel ‘Wie Wat Waar’ spelen in het programma van Tim Klijn tussen 12 en 2 op Radio 538. De opbrengst van deze twee weken komen geheel ten gunste van Warchild. De aftrap zal aanstaande maandag door Marco Borsato worden verzorgd.

Na Marco Borsato zullen ook Acda en de Munnik, DJ Tiësto, Annemarie Thomas en Peter R. de Vries het spel spelen. Op vrijdag 20 december speelt Erik de Zwart het spel en maakt het eindbedrag bekend.

Omroep Almelo in de problemen
De Lokale Omroep Almelo (LOA) kampt opnieuw met een financieel tekort. De inkomsten uit reclame blijven ver achter bij de verwachtingen. Hoofdredacteur A. Hazelaar wil niet bezuinigen. ‘Niet op de kwaliteit van de programma’s.’

Over 2001 en 2002 was gerekend met pakweg 45.000 euro eigen inkomsten, waarvan amper eenderde is binnengehaald. Het reclamebureau Markt- en Media wordt daarvoor verantwoordelijk gehouden. Het bureau verdedigde zich door te stellen dat er personele problemen waren. Het contract met dit Oldenzaalse bureau geldt voor drie jaar; in totaal zou dan voor pakweg 70.000 euro aan reclame-inkomsten zijn verworven. Maar dat betekent dat het bureau volgend jaar relatief extreem veel advertenties moet verkopen om de centen nog binnen te halen. Intussen kampt de LOA met schulden en die kunnen mogelijk niet betaald worden.

RTV Raalte krijgt extra bijdrage
RTV Raalte krijgt een eenmalige bijdrage van tienduizend euro van de gemeente. Dit om te voorkomen dat de lokale omroep op de fles gaat. Het geld dient als overbrugging totdat de lokale omroep haar overlevingsplan klaar heeft.

In principe had de gemeente Raalte vijfduizend euro beschikbaar gesteld voor het laatste kwartaal van dit jaar en de andere vijfduizend euro zou in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar worden gestort. Vanwege de nijpende financiële situatie heeft de lokale omroep gevraagd om het bedrag in één keer te krijgen. Met dit verzoek stemt het college van burgemeester en wethouders in. Het overlevingsplan voor de omroep-in-nood is naar verwachting begin volgend jaar klaar.