Home Landelijke radio Kort radionieuws van vrijdag 11 oktober

Kort radionieuws van vrijdag 11 oktober

Opera op Radio 4
Radio 4 staat de komende maanden in het teken van opera. De NPS zendt elke zaterdag het programma ‘Opera Live’ uit. Daarnaast is vanaf 11 oktober de 7-delige serie ‘Der Ring des Niebelungen’ te beluisteren, een cyclus van Wagner.

Golfbreker op 747AM
In het KRO programma Dolce Vita zal vandaag via 747AM een interview te beluisteren zijn met voorzitster Paula van Keulen van de commerciële omroep Golfbreker Radio 97.8. In 1996 was het de eerste niet landelijke commerciële omroep van Nederland, al draait de zender op vrijwilligers en worden er geen reclames uitgezonden.

Samenwerking tussen opleidingen en RTV Rijnmond
Met de ondertekening van de intentieverklaring is de beoogde samenwerking tussen RTV Rijnmond en de journalistieke opleidingen van de Erasmus Universiteit en de Hogeschool voor Management en Communicatie definitief vastgelegd. In het nieuwe pand van RTV Rijnmond, waarschijnlijk eind 2004 bewoond door de regionale radio- en televisiezender, zullen deze journalistieke opleidingen komen inwonen. Door dit samenwonen beogen de nieuwe partners een intensieve samenwerking te bewerkstelligen.