Home Landelijke radio Midstad Radio en Radio Simone nemen vrije frequenties pertinent in gebruik

Midstad Radio en Radio Simone nemen vrije frequenties pertinent in gebruik

De Utrechtse commerciële zender Midstad Radio en de Groningse/Drentse zender Radio Simone gaan pertinent een zender aanzetten op een vrije frequentie. De stations doen dit omdat ze het zat zijn te moeten wachten op de verdeling van de etherfrequenties.

Radio Simone had voor de afgelopen 10 dagen een evenementenzender toegewezen gekregen op 91.3 FM. Deze zender zullen ze niet volgens afspraak weer uit zetten, maar definitief aanlaten. De advocaat van de Gronings/Drentse zender heeft bezwaar aangetekend bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat tegen het opnieuw uitstellen van de frequentieverdeling.

Midstad Radio zend al een tijdje uit op de Kabel in Utrecht. Ze zijn al lang bezig via juridische procedures een frequentie te krijgen. Maar de overheid stelde de verdeling steeds uit.

De advocaat van het station zal de nieuwe frequentie nu gaan claimen bij de overheid. Welke frequentie het gaat worden zal volgende week op de website van het station bekend worden gemaakt.

De Rotterdamse bestuursrechter Simons bepaalde afgelopen week dat de overheid voor 1 juni 2003 de frequenties moet verdelen. Maar er is weinig vertrouwen dat dat ook daadwerkelijk zal gebeuren.